Sigma reloaded


sigma reloaded

Sigma Mirage ili po novom Sigma Evo su vrlo pristupačni sustavi osvjetljenja za bicikl. Ja sam svoju Sigmu kupio davne 2002 godine. 5W halogena žarulja, 3.6 Ah 6V olovni akumulator koji se ugradi u nosač bidona i opcionalna 20W halogena žarulja (Mirage-X, odnosno Evo-X po novom). To je cijeli sustav. Evo-X je umjesto 20W uveo 10W žarulju poboljšanih karakteristika. Takvu jednu sam kupio naknadno.

Osnovni sustav bez -X dodatka košta oko 50 eura. Sa tom 5W žaruljom sam peveslao po noći Medvednicu puno puta. Nakon godinu i kusur, dijelom zbog zuba vremena, ali više zbog lošeg održavanja krepao mi je akumulator za Sigmu. Razmišljao sam o NiMH članku, čak sam već bio kupio 10 2500 mAh AA članaka, ali sam na kraju kupio FIAMM olovni akumulator od 4.5 Ah kojeg sam jedva uspio nagurati u originalno Sigma kućište. Bilo je nakaradno, morao sam upregnuti i PowerTape, ali je radilo. Neko vrijeme...

Taj članak mi je otišao još brže nego originalni. Nisam bio zadovoljan s tim.

I onda je to sve skupa stajalo skoro dvije godine u prašini. Napokon, uz pomoć Domagoja Malovića i nekog čiče iz Croatia baterija, spojili smo NiMH članke u jedan 6V, 5Ah članak veličine kutije cigareta i mase samo 300 g.  Uz malu torbicu koja se veže za head tube kod volana, cijeli sustav je postao vrlo praktičan i dovoljno lagan (sam članak ima samo 300g!) da ga mogu koristiti i na MTB-u, i na cestovnjaku.

Prva testiranja su mi izmamila osmjeh na lice. :) Sa 5W žaruljom imam najmanje 3 ipol sata kvalitetnog svjetla, a sa 10W žaruljom 2 sata. Uz 5W žarulju na MTB-u (u šumi mi je to čisto dovoljno) i 10W na cesti, u stanju sam u miru napraviti svoje večernje vožnje bez brige i pameti. Napokon, svjetlo! :)

Vrijeme će pokazati kvalitetu i upotrebljivost ovakvog članka. Ako se pokaže dobar, slijedeći korak je izrada 10 Ah članka. Po mojim procjenama trebao bi moći stati u ovu istu torbicu. S tim će se moći i na cjelonoćne vožnje. :)

 Neke fotke starog akumulatora i novog NiMH članka možete vidjeti ovdje.