Maraton Alpe Scott 2008


 profil

U organizaciji Kolesarskog društva Kamnik se drugu godinu zaredom održava cestovni maraton u duljini od 130 km i sa 2000m uspona koji se vozi u dvije države (dijelom prolazi kroz Austriju).

Ove godine je maraton posjećen i od male ali složne delegacije iz Zagreba (Bero i ja) i Varaždina (Hrki i Nenad Ciglar).  Trebala su doći i dvojica iz Rijeke ali su otkazali u zadnji čas.Tu su još bile i Anja (koja je odnedavno postala Slovenka ;)) i Sanda Šarko kao ženski dio. (da ne ispadne da je opet bio peder-bal :))

Maraton  se vozi preko 3 brda: Jezerski vrh (1200 mnv) gdje ulazimo u Austriju, zatim fini 10-12% uspon na Pavličevo sedlo (1320 mnv) gdje ponovo ulazimo u Sloveniju. Treće brdo, Črnivec (902 mnv) dolazi nakon lijepog komada kroz Logarsku dolinu.

Nastupila su 433 biciklista i u početku je bila prava muzika za uši slušati samo zujanje kotača i lanaca u gomili koja ide 50 km/h na putu prema prvom brdu. Kasnije se ta gomila razvukla pa je bilo čisto ugodno vrtiti. Sa Berom sam išao do pred sam Jezerski vrh gdje ga puštam da lagano odmiče držeći neki svoj zamišljeni puls. Kasnije sam na ravnim dijelovima uhvatio pristojnu grupu pa smo se fino mijenjali (mada u svakoj grupi većoj od 5-6 ljudi ima zabušanata ali ovaj put ih nismo kaznili izbacivanjem :))

Zadnji kilometri prema Kamniku su praktično nizbrdo i tu se vozilo brzo. Volim kad dobro rasporedim snage i kad u cilj mogu ući u sprintu, a ne u grču. :) Vrijeme mi je bilo 4:46h. Odlično sam se osjećao tokom utrke. Zadovoljan. :)

Organizacija je bila vrlo dobra, tu stvarno nema primjedbi. Vrijeme je bilo sunčano, na usponima je na strmim dijelovima bilo možda maaaalko vruće, ali ništa što dobra hidratacija ne bi mogla riješiti. Samo se nisam namazao kremom za sunčanje pa sam sada maaalo reš po rukama. :)

Iako je Hrki ovaj maraton najavio mjesecima unaprijed, samo par nas je došlo, što je šteta jer je riječ o vrlo lijepoj utrci u Kamniškim alpama sa dobrim asfaltom, odličnom organizacijom i finim pejzažima.

 

 

 delegacija