Parenzana 2008

parenzana 2008

 

Još jedna Parenzana je iza nas. Poslovično odlična utrka po predivnim istarskim brdima je ove godine začinjena sa dodatnim dijelom između Grožnjana i Optrlja. Ubačen je lijep komad stare trase pruge koji uključuje preko nekoliko novih tunela i mostova. Kamenje na tim dijelovima (još) nije usitnjeno pa se po dijelovima malo teže vozi, ali uopće ne sumnjam da će jake snage MTB vozača to usitniti kroz koju godinu.

Sam rezultat utrke za mene relativno nebitan, ali naučilo se puno i to je najbitnije. Jeftina i efikasna edukacija. :)

Organizacijski je utrka prošla bez problema, kao i svake godine. Pohvale Martinu Čotaru na trudu oko organizacije i istrpljenim duševnim bolima uzrokovanih činjenicom da je morao surađivati sa HBS-om. O HBS-u bi se dao napisati jedan pošten članak, pa tu temu neću potezati ovdje. Biće vremena...

Na spustu na Istarske Toplice je jedan naš HRBovac imao nezgodu i završio je sa slomljenom lopatičnom kosti. Ante, držim fige za brz i efikasan oporavak!Bilo je još par manjih padova i nezgoda, ali, koliko znam, nitko se drugi nije ozbiljnije polomio. Interesantno je da se dosad nitko nije ubio na famoznom zadnjem spustu na Istarske Toplice. Spust nije posebno težak, ali ga otežava činjenica da se nalazi na samom kraju maratona i da su vozači na tom dijelu najumorniji. Ni činjenica da je s jedne strane provalija i čisti istarski zrak ne pomaže. Ipak, iz godine u godinu se svi uredno spuste živi, a tek tu i tamo se desi poneki lom, kao što je bio slučaj s Antom ove godine.

Na kraju posebna pohvala našem fotografu Darku koji se u toku utrke strateški pozicionirao na tri mjesta i napravio pregršt dobrih fotografija. Meni je poslao one na kojima je mene uhvatio, pa nekoliko donosim i ovdje .

 Vrlo rado bih rekao: vidimo seslijedeće godine na Parenzani, ali teško mi je to u ovom trenutku reći. Ne zbog toga što nemam volje ili što je organizator nešto zakomplicirao, već zbog nepobitne činjenice da HBS temeljito uništava biciklizam u Hrvata. Ali kao što rekoh, to je tema za jednu drugu priču, pa ne bih u ovom trenutku dalje o tome.

 Sve pohvale organizatoru i Vakuli na odličnom vremenu koje nam je isprognozirao. :)

 Za one koji žele znati više, tu je službena stranica .