11. sljemenski maraton "Kuda idu divlje svinje"

Jedanaesti po redu, sa ponešto izmijenjenom trasom, ali nimalo lakši zbog toga. Trčalo se tri kruga po 14 km. Svaki krug ima oko 470m uspona ako sam dobro ubrao. Kad se sve zbroji, mnogo težak maraton. Organizacija u režiji AK Sljeme, naravno.

Ja sam danas uglavnom odmarao, pa sam se za ovu utrku pozicionirao kao fotograf na divljaka i to na tri mjesta:

1. 9. km: livada ispod Hunjke

09
kliknite za galeriju (161 slika)

Nakon pentranja po Horvatovim stubama i jako strme dionice, ova livada po kojoj sunce nemilosrdno pali je bila odlična pozicija za fotografiranje i ne tako odlična za trkače. Srećom, bio je ovo prvi krug pa je moral bio još na nivou.

Prvi trkač je prošao u 10:41h, a ja sam ostao na tom mjestu do 11:15h.

2. 25. km: uspon na Puntijarku

25
kliknite za galeriju (94 slike)

U drugom krugu sam se napenalio na uspon na Puntijarku. Malo je pimplavo fotkati pri ovakvim kontrastima koje je radilo jako sunce, ali vidi se ponešto.  Puno bolji teren za trkače nego za fotografa. :)

Snimano u periodu između 11:40 i 13h (zadnje fotke sam radio po putu vraćajući se natrag prema Hunjki)

3. 42. km - ciljna (ne)ravninva

42
kliknite za galeriju (67 slika)

Popratio sam prvih petnaestak maratonaca, a onda sam, na žalost, morao dalje. Čestitke Veroniki na prvom mjestu u ukupnom poretku (absolute domination) i Vođici na jako dobrom trećem mjestu.

Čestitke svima koji su se odlučili na ovaj izuzetno težak maraton. Svaki finišer zaslužuje da kroz kvart prošeta sa brčinama većim od drugara iz Let3. Massive respect! Kad porastem, i ja ću tako! :)

Uživajte u fotkama, pronađite se i okačite na zid. Zaslužili ste.