Rammstein, Zagreb 2011

"Bück dich befehl ich dir
wende dein Antlitz ab von mir
dein Gesicht ist mir egal
bück dich nocheinmal"

 

Nakon koncerta 2010 godine sam si rekao da više ne idem na tribine jer to stvarno nema smisla. "Skoro sam ševio" osjećaj i kao da gledam stvar na teve-u me samo bespotrebno narajca.

8.11.2011 sam imao priliku za popravni na istom mjestu. I na neki način sam i avionske karte za Indiju prošli mjesec kupovao sa idejom da se stignem vratiti do 8.11.

Da, znam da u međuvremenu nisu napravili novi album, znao sam da će setlista biti slična i sve to, ali evo prilike da se ode dole blizu bine gdje je "toplije". ;)

Kako sve do par sati prije koncerta nije bilo jasno koliko nas ide ni u kakvom aranžmanu, karte i dogovor je riješen u trenutku kad je predgrupa već bila gotova. Još da Leo nije fulao trajvan, bili bi mi i brže unutra, al nije da nam je to smetalo.

Okupljeni i u  dobrom društvu, uputili smo se na parter (fan pit je bio zatvoren kad smo se mi sjetili, a valjalo je poštovati i želje drugih da se baš ne desi da bude nekakav gnječibeks na ogradi). Ove godine je parter bio mnogo dobar, rekao bih da sam bio na koncertu, ne da sam ga gledao iza stakla. :)

Na kraju je publika bila čisto pitoma, nije bilo incidenata, nije bilo (samo)zapaljenja. U onoj gužvi su ljudi dosta pazili jedni na druge. A mi smo se odlično zabavili. O samom repertoaru se nema puno za reći - sve je to već viđeno: vatra, para, sadomazo, lanci, špricanje svačega okolo... Ali je ovaj puta sve bilo na svom mjestu. Popravni u Zagrebu uspješno položen. ;)

Sad se mogu opustiti i čekati njhov novi album koji je u pripremi, odnosno, mogao bih, da mi nisu zakazali dejt na koncertu na kojeg ću vjerojatno nositi vatu u ušima.

A do tada... Veselimo se novom materijalu koji treba doći.

Za sve koji su bili, a i za one koji nisu... Par klipića. ;)