Morbid Angel (Zagreb, 2011)

morbid_angel2

Morbid Angel je jedan od onih bendova. Kad sam bio sedmi razred osnovne škole, a Ćosa i Oliver šesti, gledali smo i mi MTV i Headbangers Ball. I Legendarni spot "Blessed are the Sick". To je bilo to - pomelo nas mlade i balave s nogu. Morbid Angel je bio neki etalon za Death Metal, barem za nas.

Kad si sedmi razred osnovne, muziku shvaćaš jako ozbiljno. Moj ćale najbolje zna kako je shvatiti da mu se sin reže žiletima i piše po papiru, daskama i sl. I još štošta. Džaba se trudio to držati pod kontrolom, imao je sina deathmetalca u osnovnoj školi. ;)

Kad sam se vratio iz Indije, nakon Rammsteina došla mi je Ona i dala mi nemoralnu ponudu - poziv na koncert Morbid Angela 29.11 u Močvari. Bend koji mi je bio uzor kad sam bio mali, bend čije albume i dan danas imam a ni u ludilu ih ne bih mogao više slušati pod normalno, čista buka i povraćanje u mikrofon. I bend za koji bih dao ruku i nogu tamo krajem osamdesetih da sam mogao ići na njihov koncert. Ovakva ponuda (pogotovo kad je došla iz Njenih usta) se nije mogla odbiti. ;)

I tako... Sinoć smo se okupili u Močvari na sat ipol čiste buke i deračine bez brige i pameti. Gledao sam ekipu okolo i većina ih je bila naših godina. Ipak je Morbid Angel na vrhuncu bio davno, od tuda i publika. Čitav tucet nafeniranih momaka dugih kosurina koji su se razbacivali svud okolo. Trebalo je malo pripaziti da nas netko ne ošine glavom u zube. Nitko ne bi namjerno, ali momci se nisu dali smesti da nas išamaraju kosom. (nadao sam se samo da nemaju buve :))

Bilo je super čuti uživo "Fall from Grace" i "God of Emptiness", muziku mojih balavih dana. Odmah sam Oliveru bacio sms (za Ćosu sam znao da bi danas rekao da sam budala :)) i usput mu najavio neke ne tako daleke posjete. Nek se momak spremi. :)

Sam nastup benda je bio poprilično kilav. Death Metal bend koji nakon svake pjesme pije negaziranu vodi i briše se peškirićem. Mislim, znam da je vruće i sve to, al jebemu miša! Jel ovo Morbid Angel ili Vinko Coce (ne b' htio da uvrijedim gosna Vinka :))? Atmosferu su skroz zajebali sa ovim prekidima. Sve je izgledalo ko tonska proba ili ko moji girevoy intervali (a, intervali? ;)) gdje se između pije voda i reanimira duša i tijelo. :)

Ipak, sve u svemu, jako mi je drago da smo otišli na Morbid Angel. Neke stvari treba iskusiti iako više niste neki fan. Za iskustvo, za osjećaj, za stara dobra vremena.

A i u dobrom društvu stvar dodatno dobija na atmosferičnosti, jel. :)

Svi fanovi Morbid Angela, bivši i sadašnji - otiđite na koncert na ovoj turneji. Svirale su se stare dobre stvari (da znam da je zadnji album smrdan). Vrijedi preorati malo uši, čisto za centriranje praga tolerancije. Nakon ovoga možete stajati pored upaljenog mlaznog motora - ionako ste gluvi ko top. :)