Pro-Pain u KSETu: koncert koji me se nije hvatao

Pro-Pain

 

Pro-Pain je jedan od onih NYHC bendova koje sam prespavao. Dok pred koji dan Davorin nije pitao da li bi išli, ja sam živio u uvjerenju da se radi o nekoj pankeriji. Onda sam finio otvorio youtube edukativni komplet i zaključio da momci imaju talenta i da zvuče bolje od Sick of it All, recimo. Bilo je neke živosti u svemu tome (a čuo sam i trubu u nekim pjesmama) , pa rekoh - ajde da vidim i uživo.

I tako smo Sandra, Davorin i ja završili u KSETu nakon par piva da razmrdamo te bubnjiće u ušima. Kako i priliči bendu koji će svirati samo sat vremena, nakon par predgrupa koje nisam ni čuo, momci su nastupili  točno u 22:45 i svirali do ponoći.

Što reći? Paaa... Dosadno je, brate. Ono, naurlao se onaj pjevač, odbrojao do četiri jedno petsto puta, kao da samo do četiri i zna brojati, a cijeli koncert je zvučao kao jedna loša stvar bez prekida. Od trube ni t.

Ok, imali su pred kraj 2-3 pjeseme koje je stvarno bilo dobro čuti, ali sve zajedno... Dosadno, brate. :)

Možda je drugarima koji su se naguravali u prvim redovima i bacali s bine bilo zabavnije, ali ono... Dosadno, brate! (ponavljam se, jel da? :))

Jedna stvarno dobra stvar je što je prije koncerta na binu izašao jedan čika i, između ostalog, naglasio da je prvo pravilo hard core-a: respect! Pazi na čovjeka pored sebe. I, stvarno, puno je bilo skakanja s bine, na sve moguće načine i naguravanja, ali nisam primijetio da je itko ikog namjerno ozlijedio. Momci su bili vrlo civilizirani u svom divljaštvu i na tome skidam kapu.

Od zanimljivosti treba spomenuti jednog mladog momčića koji je okuražen pokojom pivom, uporno i bezuspješno pokušavao da obljubi neku curu. Gledam ja njega i sve si mislim da naleti na neke od žena koje znam da bi ubrzo izašao van prosvijetljen i sa punom šakom zuba. Ono, HC, respect, dentalna kirurgija! :) Momak i ne zna koliko večeras ima sreće. :)

Pro-Pain je jedan od rijetkih bendova koji su puno zanimljiviji na studijskoj snimci nego uživo. Studijski albumi im stvarno imaju odličnu produkciju. Biće da sat vremena neprekidnog urlanja na 1-2-3-4 umori čovjeka da jedva čeka da se prošeta vani u miru.

A dobroznani KSETov razglas je ostavio posljedice - u ušima su mi zujale pčele slijedećih 6h, a i sad lagano ćakulaju :)

Što reći? Momci su korektno odsvirali ali prestar sam ja za taj HC uživo, biće. Samo rokačina, sve u istom intenzitetu. Fali tu ono nešto. Ne može đoka samo da stoji, mora malo da udari i po radijatoru, malo po pločicama...

Studijski su puuno bolji.