Nedjeljna šetnjica nakon HRB tuluma

U nedjelju, nakon zimskog HRB tulumčeta u Grafičaru gdje je nekolicina nas i prespavala, budimo se u fino zimsko jutro, na žalost, bez snijega.

Lagani doručak, čaj/kava i pripremamo se na šetnjicu po Medvednici. Idemo do vrha gdje se sa vidikovca u daljini vide Alpe a Zagorje ispod nas leži u oblacima. Stvarno prekrasan vidik! Pa nastavljamo preko Hunjke na Horvatove stube, a onda dole u luku preko crvenog spusta do ispod Grafičara. Crveni spust sređuju za ski kup idući mjesec pa ubrzano montiraju tribine i topovima pucaju snijeg po stazi da je stignu pripremiti. Makadam iz Gornje Bistre su asfaltirali na žalost, tako da je sad jedna lijepa stazica na Sljeme uništena asfaltom. :(
Od Grafičara se po Olmadinskoj spuštamo do Medvedgrada, gdje osmatramo Zagreb u smogu, magli  i oblacima, a nakon toga idemo polako kući.

Nema se tu šta puno pričati, bila je to jedna lijepa lagana zimska šetnjica od 18 km koju smo prehodali za 5 sati i 40 minuta. Ukupno smo se popeli 1100 metara što je dosta dobro, s obzirom da smo krenuli jutros od Grafičara koji je na preko 800 mnv. :) Najviša tocka na kojoj smo bili je bila 1032 mnv, a najniža 134 kad smo se spustili na Šestine gdje su nas čekali auti.

Pravi odmor od grada i vreve ljudi.

Nešto fotografija možete pogledati ovdje, a GPS tracklog možete skinuti ovdje.