Healing mantra

healing

Ima jedna mudra izreka koja kaže da nitko nije velik i moćan jer je u stanju povrijediti druge, uzeti, sputati. Velik je onaj tko je u stanju izliječiti drugo biće.

A u svijetu gdje se često uhvatimo da nosimo svoju sjekiru kroz dane, lako je zaboraviti da nam je potpuno nepotreba. Lako je zaboraviti da su nam skrenuli fokus. Da smo ovdje samo u prolazu. Da ono što je bitno, nije bitno, a ono što mislimo da je nebitno je od životne važnosti.

I nekad nas iz tog ružnog sna prene žalac života, pomuti nam misli, pobrka fokus koji je u startu bio krivi i vrati nas na ono što jesmo, što jedino možemo biti.

Da damo dio svoje svijesti, osvijetlimo nečiji put, osjetimo smisao ponovo... Jer lakše je izgubiti fokus nego što smo ikad mislili.

Kao u mraku dok stojimo sa kutijom šibica... Čini se tako daleko, tako beznadno, a nadomak nam je ruke. Mi smo krijes, mi tjeramo tamu. A kad svijetlimo zbog drugog bića, dali smo smisao... svemu...

I kako je dobro upaliti to svjetlo za nekog drugog, i shvatiti da smo ga upalili i sebi samima... Jer liječenje je dvosmjeran proces...