Međunarodni Aikido seminar, Zagreb 2011

aikido_seminar_zg_2011

 

5. i 6.3.2011 je održan još jedan međunarodni Aikido seminar sa Yoshigasaki senseiem, a u organizaciji našeg Dojoa. Bilo je dosta posla oko razvoženja tatamija, slaganja i raspremanja dvorane, ali to su uobičajene stvari koje prate organizaciju jednog ovakvog seminara. Složili smo dvoranu od preko 400 kvadrata tatamija, tako da ove godine nije bilo gužve u dvorani, unatoč vrlo dobroj posjećenosti seminara.

Yoshigasaki sensei je vrhunski majstor i jedan nevjerojatan čovjek čiji su seminari uvijek bili dobro posjećeni. O njemu neću pisati, njega morate upoznati osobno.

Meni je posebna čast bila ponovo doći na seminar kod Yoshigasakija na kojem nisam bio skoro dvije godine. Na žalost, zbog drugih obaveza nisam mogao prisustvovati na svim treninzima već sam odradio jedan trening u subotu popodne i jedan u nedjelju ujutro.

Tako sam morao propustiti Brankovo polaganje za treći dan. Šteta, jer su mi rekli da je to bilo nešto impresivno. Branko je veliki majstor i nisam ja bez razloga svojedobno pisao da u Hrvatskoj postoji jedan klub i jedan majstor kojem se dam u ruke. Tu i dalje nema alternative. Bravo Branko! :)

Očekujte fotografije na službenom webu kluba, a ja donosim jedan manji izbor (zahvaljujući Ozrenu).

Do nekog slijedećeg seminara... Vidimo se u Dojou. ;)