• Home
  • - Girevoy
  • EGSA Underground - Pound for Pound best Lifter Around

EGSA Underground - Pound for Pound best Lifter Around

Ove godine je EGSA organizirala interno natjecanje čiji je primarni cilj bio promocija girevoy sporta, a održalo se kod Gregora Sobočana u Ljubljani 10 i 11.12 2011 godine.

Natjecanje je koncipirano u dva dana. Prvi dan se radio biathlon (jerk i snatch), a drugi dan LongCycle. Svi setovi su trajali po deset minuta što je u konačnici dovelo do 30 minuta rada u dva dana i sve tri discipline. Neuobičajeno za jedno girevoy natjecanje (u pravilu se radi ili biathlon, ili LongCycle), ali ovdje je primarni cilj bila promocija sporta, druženje i napredak svih učesnika, pa od tuda i malo drugačiji program.

Kako EGSA vrlo često natjecanja organizira po koeficijentu, tako je i ovdje koeficijent bio osnova za izračun pobjednika.

Pravila su postavljena na slijedeći način (c/p sa raspisa na Facebooku):

Description

At EGSA it is all about Coefficient! This time we will search for all around best lifter among men and women. It is simple. Pick up a Kettlebell and do as many reps as possible. Biathlon on Saturday, LongCycle on Suday.

A few rules:

Snatch counts as 1 point.
Jerk counts as 2 points.
LC counts as 3 points.

Men have to use the same weight of the Kettlebell on Saturday and Sunday.
Women have to use 4kg heavier Kettlebell on Sunday due to a Ranking system.

At the end will will do a relay race in LongCycle among men and women, so start thinking of who are you going to compete with.

Rules for relay race (men):

Three lifter, each completes 3 minutes, then two minutes and at the end one minute set, together 15 minutes. Then we do the coefficient again.

Rules for relay race (women):

Three lifters, each completes 2:30 minutes on one hand first, then the second arm, once she gets the turn.

Sounds complicated? We will explain the rules in the videos, so it will be as clear as possible.

Fee for individuals:

For whole competition: 25€
For Biathlon only: 15€
For LC only: 15€

Fee for relay race: 30€ per team

Be there and prove you are the best!

 

Ovo je ujedno i natjecanje na koje sam išao samo kao gledatelj, fotograf, navijač i kosovka djevojka koja Mirobactom vida krvave ruke. :)

Naime, ovo natjecanje je najavljeno još prije nego sam ja otišao u Indiju i ja sam već tad znao da se ovdje neću natjecati. Nakon mjesec dana lutanja po Sikkimu, prerano mi je ovo za bilo kakvo 10minutno rastrančavanje, a kamoli 3x10minuta u dva dana.

A osim toga, netko treba biti zadužen i za sve te silne sporedne uloge. ;)

pripreme

Iz Zagreba nas je krenulo 12. Neno, Sandra i ja smo dolazili kao publika, a ostali su išli spremni da malo puste krv, znoj i suze (redoslijed je ostavljen na izbor svakom od natjecatelja :))

U subotu je na rasporedu bio biathlon (jerk i snatch), a u nedjelju je na meniju bio Long Cycle.

Ovaj vikend je nastupilo 15 muških i 13 ženskih natjecatelja i većina ih je nastupila u sve tri discipline, oba dana. To je sve skupa 3x10minuta što je izuzetno puno i itekako će se osjetiti na leđima svakog tko je to prošao barem slijedećih tjedan dana.

jerk

Subotnji biathlon je prošao vrlo uredno. Svi su radili dobre brojke, ali su isto tako pazili da se ne potrgaju do kraja da mogu drugi dan raditi LongCycle. Snatch je bio poseban rizik zbog mogućnosti pucanja dlanova, a LongCycle je teško raditi sa poderanim dlanovima. I nije puno bilo poderanih. Dalibor i Leo su fasovali, Dalibor manje, a Leo nešto više.

snatch

Mirobact je apliciran, momci su muški podnijeli bol, ali znali su i rizik da sutra neće možda biti u stanju raditi LongCycle.

Uvečer smo otišli u nekakvu finu pizzeriju koja je imala nesreću da baš to veče ima jednog pijanog/napušenog konobara, a taj je baš imao sreće da poslužuje nas petnaestak. Sandra i ja smo došli sa jedno sat vremena zakašnjenja i našli poluprazne stolove i mrdgodna lica - hranu i piće još nisu dobili kako treba. Umjesto toga sam slušao o krivo donešenom piću, pogrešnim pizzama i ponešto o bezobrazluku. Taman sam naletio na Nenu kojem je pukao film. Uglavnom, umalo nisam prisustvovao brisanjem patosa sa ušlagiranim konobarom bez suvišnih zašto. :)

Na svu sreću pa je pizzerija imala još jednog konobara koji je bio trijezan i nenapušen i koji se spasio večer a i pokoji zubić svojeg kolege. :)

 

voljno1

 

Imali smo i neobično toplu noć punog mjeseca u Ljubljani, pa posjet Starom gradu i legendarnoj birtiji sa kosturima pamtim kao da je početak devetog, a ne dvanaestog mjeseca.

lc

Nedjeljni LongCycle dan je počeo startom na guranje jer su svi osjećali umor od razbacivanja u subotu. Kafa, pekara, klatarenje opet do dvorane... Svi su bili spremni, Leo je zaradio i mumifikaciju desne šake da može raditi. Sve je bilo kako treba.

I svi su LongCycle napravili kako treba. Izdržali su 10 minuta. Nisu radili svoje najbolje brojke u LongCycleu, ali nakon biathlona dan ranije, to je bilo i očekivano. Svejedno je bilo impresivno za gledati.

medalje

Kako je ovo već dosad bio veliki volumen u dva dana, štafeta je odgođena za neki drugi viikend.

Dodjela medalja je prošla u veseloj atmosferi. Pored medalja za najbolje natjecatelje, Gregor je naštancao i pun kiki medalja koje je dijelio po svakakvim kategorijama, tako da je malo tko ovaj vikend bio a ada nije dobio nekakavu medalju. Deda Mraz Gregor je bio raspoložen ovog Božića. :)

Rezultati ovog dvodnevnog natjecanja slijede:

egsa_underground_results

 

Nakon svega je još bio i toliko dobar da nam je dao jedan cijeli program treniranja za nadolazeći LongCycle u Pisarovini 18.2.2012 godine. Rijetko bi netko tek tako i potpuno besplatno dao cijelu periodizaciju od 10 tjedana za neko natjecanje na kojem i sam planira nastupiti. Svaka čast!

voljno2

Prije rastanka smo svi skupa ponovo otišli u pizzeriju u Grosupju. Domaćinski počašćeni i vrhunski ugošćeni, veselimo se nekom slijedećem susretu u Ljubljani.