Mr Nice

"..A dealer is really just a guy who buys more [cannabis]than he can smoke,
and I have to say..
I'm ashamed..
I tried to smoke it all, there was just too fucking much of it."

mr-nice_lrg


Životna priča o Howardu Marksu, čovjeku iz Velsa, elitnom dileru kanabisa i hašiša. Dva sata drame i komedije koji se smjenjuju nemilice. Kako je svoju dilersku karijeru počeo čovjek za kojeg se smatra da je na vrhuncu svoje moći držao 10% svjetske trgovine hašiša. Kako se radi "Pakistanian black" i zašto se mora miješati sa lošijim proizodima? Da li hašiš stvarno potiče seksualnu želju ili ljude jednostavno prestane biti briga i rade šta im padne na pamet? Kanabis protiv duhana: da li je morlano zabraniti pušenje jedne biljke, a istovremeno popragirati pušenje druge? Zašto zabraniti nešto što ima puno manje štetnih posljedica po društvo od alkohola?

I što se desi kada između čovjeka i njegove djece stave željezne rešetke na puno godina i da li je sve to bilo vrijedno?

Mr Nice je film koji svojim nesavršenostima prikazuje život, dileme, krive odluke i posljedice. Film koji od početka do kraja drži onu ljudsku crtu i gdje svijet nije crno-bijel. Svijet gdje nitko nije apsolutno pozitivan ili apsolutno  negativan. Svijet u kojem svaki uspon i pad počinje prvim korakom, često sasvim slučajno.

Na kraju ove dvosatne predstave na svakom od nas je da sam odgovori na pitanje: da li je bilo vrijedno? Da li je bilo ispravno? Izgubiti sve na 7 godina i ne gledati vlastitu djecu kako rastu. Da li je cijela priča o zabrani marihuane ispravna? Da li stvarno moramo ići u Amsterdam da pušimo legalno i zašto je to u ovom svijetu big deal?

Mr Nice je film koji može otvoriti mnoga pitanja.
A i ne mora.
Da li će ih vama otvoriti? Samo je jedan način da saznate.
Da li "Pakistanian black" stvarno obara s nogu? Samo je jedan način da saznate. ;)