Mot naturen

mot naturen small

O čemu mislite kad ste sami sa sobom? Koje misli ne dijelite ni sa kim? Ne želite, niste u stanju, ne usudite se od srama i straha od osude, od posljedica?

Živite li? Onako, iskreno, kad ste sami sa sobom. Živite li ili vaši trenuci samoće prolaze u žaljenju za nečim drugim - drugačijim životom, drugačijim vremenom, drugim ljudima, propuštenim prilikama...

Mot naturen je film sa sjevera koji na specifičan sjevernjački samotnjački način govori o borbama koje su najteže - borbama u nama samima.

Ima jedna stara indijanska priča o dva vuka u nama i njihovoj međusobnoj borbi. Jedan je bijesan, zajedljiv, ljubomoran, pohlepan. Zao. Ubojica.  Drugi je miran, veseo, dobrodušan, i pun ljubavi.

Pitanje koje se postavlja je: koji će pobijediti?  Onaj kojeg hranimo.

 

Mot naturen je životna priča ispričana iznutra gdje smo svi najranjiviji. Priča o borbi dva vuka, u osami ljudskog uma u nepreglednim prostranstvima norveških šuma. Kako završava? Tko pobjeđuje? Kojeg vuka mi hranimo?

Možda i sami od nečeg bježimo, u glavi imamo bitke samo nama znane, dileme koje nikome ne priznajemo. Možda nam treba završetak, pa početak, i mir. Imamo li taj mir ili nastavljamo sa igrom na ispadanje?

Kad se podvuče crta zaključak se sam nemeće: ako se ujutro budite sa tišinom u glavi, sretno ste biće.