Fenomen zvan Krankšvester

kranksvester2

Ne postoji način da vam netko kaže što je to Krankšvester. Bend, pokret, antikultura ili istina s neba? To je nešto što morate čuti i doživjeti sami.

Ne postoji način da čujete Krankšvester i da ostanete ravnodušni prema onom što ste čuli. Krankšvester ili volite, ili mrzite. Njihove pjesme šaljete prijateljima kad su u kurcu i širite sirovu istinu ili se pravite da nikad niste čuli za njih i ne biste priznali da su vam bili u ušima ni da vam kurac odrežu bez anestezije.

Krankšvester nam je svima metnuo drug Pero jednog divnog dana sa šansonom za sve parove koji planiraju stupiti u brak. Za jutro poslije momačke večeri. Ritam za odlazak pred oltar i razmjenu obećanja pred svjedocima. Dajte dalekim rođacima povod da pričaju što su doživjeli slijedećih deset godina. Ako se usudite. ;)

Ovaj osječki dvojac (Sett i 3ki stil) iza sebe ima tri vrlo eksplicitna albuma koji ispod tona psovki i prljavih rima svijetu nude istinu koja se voli skrivati. Ono najcrnje ispod nokta. Skrivene misli dok očima gutate komšijinu ženu, dok lažete svoju buduću prije nego je i postala sadašnja.

Još je Edo Maajka davno rekao da svi cijene ljubav, a svi bi jebali drolje. Krankšvester je sve ono što stoji iza te Edine misli. Bez cenzure, bez kočnica, bez skrupula. Audio sado&mazo porn, žestoki od prvog trenutka do samog kraja. Mećanje bez predaha, kroz cijeli album bez vađenja. Pa drugi, i treći.

Krankšvester je institucija koja se nikad neće pojaviti na radiju ni televiziji. Nećete ih vidjeti u Dobro (j)utro Hrvatska. Ipak, prisutan je na netu kao HPV u populaciji. Tko traži, lako će naći njihove albume. A i ako ne tražite...  Ako vam ispadne sapun, mogli biste ga dobiti bez upozorenja. :)

Nisu jako često u ovim krajevima, pa treba otvoriti oči za neki budući klupski nastup kad se ukaže prilika.

Odvedite voljenu ženu (a možete i vlastitu) na Krankšvester koncert i priuštite joj nezaboravnu baladu "Kruti". Voljet će vas nuklearno. :)

 

 

A za sve vas koji niste dosad imali priliku čuti Krankšvester evanđelje, poslušajte nekoliko slijedećih psalama. Jer Krank je tvrda debela.. istina. Idealan test koji će reći ima li vaš brak/veza/priležništvo smisla. Nahranite ih decibelima i testirajte se. Jer, "jutro poslije" se ne dešava nekom drugom.

PNP!

 

krank logo