Let3, Zagreb (Sax), 13.4.2019

Kako ono beše: najbolje stvari u životu nisu stvari.
Tako ni najbolji koncerti nisu oni koje smo planirali godinu dana i od kojih smo imali velika očekivanja.

Nama se dogodio, dosta neplanirano Let3 u klupskom prostoru, zgusnutoj (rekao bih: intinmoj) klupskoj atmosferi i vratio nas u neka druga vremena.

Osobno nisam bio fan Let3 devedeseih iz jednostavnog razloga što je moj jedini muzički i interesni stil u to doba bio - death metal. A, svi koji su bili ili jesu u tim vodama znaju da, dok death metal kola žilama sva druga muzika je jednostavno živa dosada. Sjećam se u to vrijeme da mi je Biohazard zvučao kao Bečki dječaci sa gitarama, a RATM kao dječije brojalice.

Uglavnom, Let3 i ja smo se sprijateljili dosta kasnije na jednom od koncerata u Močvari a još kasnije na gramofonskoj igli starog Tosca 15 gramofona u crnom mraku crvene sobe i sa planovima crnih ruža na stolu. I lijepo je to bilo vrijeme. Pomalo mrtvo, ali lijepo.

Karte za ovaj debelo rasprodani koncert nam je kupila prijateljica nešto prije našeg dolaska (inače bismo svirali frule u birtiji, a ne bili na ovom mjestu).

I tako je to počelo... Oko 22h... Puna tri sata nekog paralelnog svijeta. Svijeta u kojem mladi imaju prkos, moć, pomiču te nametnute granice i bore se da otkriju šta se krije iza kulisa, iza ograda, iza oblaka. Svijet u kojem mladi sanjaju, a ne ponavljaju kao ovce. Sjećate li se tog svijeta?

Nekom neukom sa strane ovo bi moglo zvučati malo tupavo, s obzirom da momci koji po bini vole da hodaju sa ogromnim umjetnim kurcima, papinskim kapama na glavi i da po publici bacaju ribu i perje i nisu baš oličenje meditativnog zanosa, ali ta tri sata su prorutnjala kao orkan po mom umu.

I u ta tri sata momci su odsvirali sve što sam ikad želio uživo čuti i još ponešto. Lajali smo, mjaukali, brali ciklame, brkove sukali i svršavali sa vrha... I bilo je tako jebeno dobro. Da je ovakve atmosfere u svakodnevnici na ulicama nikad ne bih otišao.

I za kraj ona legendarna "Sam u vodi".

Postoje loši i dobri tripovi, a postoji i Let3. 

Ponovilo se!