Little Big, Oslo, 26.4.2019

ada033aa 339e 4270 a130 531f0f36083d 2

Od kud da počnem.... 
Iskreno, ni sam ne znam kako sam nabasao na ovaj bend, ali znam da je YouTube kriv za to. Naklikavam ja tako po netu prošle godine, onako besciljno, kad! Naletim na ovo: (ako u sobi ima djece, iznesite ih napolje!)

I to je bio jedan od onih momenata kad, što ih više gledate, postaju sve luđi i podvuku vam se pod kožu u svojoj bizarnosti. I tako je krenulo. I još tada pričamo Sandra i ja kako bi bilo fora ove komade budala vidjeti uživo, samo vjerojatno takve ne puštaju iz Rusije, pa se to neće ni dogoditi.

Nedavno pregledavam nešto opet po YouTubeu i naletim na neki njihov video, kad... vrte se neki gradovi i datumi. Prevrtim nazad - pa to je turneja. Prevrtim još, a ono... Oslo 26.4. !!!

Karte smo kupili tu večer.  Sam koncert je rasprodan davno prije dana D. To nije neobično za Oslo, ali pojma nisam imao da je Little Big toliko popularan. Čak sam se iznenadio da je itko čuo za njih. Bit će da nisam jedini koji sporadično besciljno šara po interentu.

Dan po dan, došao je i taj dan... Vulkan arena, 26.4. A tamo.... Slavorum na najjače. Adidas trenirke, unicorn rajfovi, a bome i one idiotske frizure (vidi prvi spot). Bilo je jasno već pri zagrijavanju pred nastup da će biti đuskanja. I to kakvog!

Kad je koncert počeo, znam da sam se u roku odmah našao usred tajfuna ludih Rusa i jednako lude publike koji skaču ko blesavi. I ne prestaju. I sve ono što se vrti kroz njihove spotove smo imali priliku vidjeti uživo. Oko nas je sve bilo opaljeno. Nisi mogao reći jesu li luđi ovi na bini, ili ovi u publici. Točno se vidjelo kako je ovo slavenska luda crta u igri. 

A u publici.... Momci se poskidali do pojasa (dobro, bolje nego da su se poskidali od pojasa na dole :)) a ćuftaju.... Auuu, Đoleeeee...
Bio je jedan koji je bio kralj svih ćuftanja! Kad majstore digne ruke (a diže ih manje-više stalno), kao da se demon znoja lično ukazao i prdnuo nam u lice. Znam da sam maštao da imam neki Axe, pips ili barem mišomor da mu dezinficiram te pazuhe. Ma šta sprej, u kantu parfema da ga uvaljam. A onda pips i mišomor! Na svu sreću pa je u nekom trenutku otišao po pivo i nije se vratio na isto mjesto. BIt će da nije dobro označio put pa ga vonj tuđeg znoja odveo na krivi put. I to je bilo fino. :)

Ideja da vidim Little Big uživo mi se mota po primozgu još otkako sam naletio na njih bez upozorenja. Danas, nakon ovoga... Moram reći, odlični su uživo! Ja sam očekivao nešto kao Krank u Ivaniću, a ovi su znali točno što rade i radili su to jebeno dobro.
Samo je šteta što im je iz benda otišla ona teta patuljčica. To bi bila točka na i.

U sat ipol su sve odsvirali, sve što je trebalo čuti. I, naravno, trenutne hitove Skibidi i Faradenzu. Nije bilo pauza između pjesama, ispijanja vode i paracetamola i ostalih kerefeka. Samo tvrdo!
Doveli su i neke trebe koje su uvalili da odsviraju par  svojih stvari dok su se išli išamarati i naliti vod(k)om u backstage u nekom trenutku. Unutra je bilo jako vruće a ovi se nisu gasili. Treba to izdržati.

Little Big, neobična skupina ludih veselih Rusa koji znaju jako dobro šta rade i imaju odličan (vrlo direktan) kontakt s publikom.

Ako vas put slučajno nanese i živci posluže, odvojite koji sat svog života, otvorite pivo ili, još bolje, malu vodku i uplovite u jedan paralelni svemir.

 A dok čekate da vas pogodi adidas u glavu... osluhnite malo...