Zimska šetnjica po Kleku

Waldo, Sandra i ja smo u nedjelju krenuli put Ogulina. Kod Vrbovskog skrećemo na neku lokalnu cestu koja je u katastrofalnom stanju – rupa na rupi. Gledamo temperaturu – oko nule. Biće mokar snijeg. :( Ali raspoloženje diže pogled na Klek odozdo. Izviruje iz oblaka i mami... :)

 

Odlučili smo ovaj put krenuti iz Bjelskog. Dan je još kratak a mi smo bili vezani za mjesto gdje smo ostavili auto...

 

Kao što smo i pretpostavljali, snijeg je bio vrlo mokar, a nama je, naviklima na debeli minus ovih dana, sve bilo pretoplo. Nešto ispod doma, eto idu 3 tipa, 2 poprilično pijana i jedan mrtav pijan. I baš tome uvališe da nosi vreću punu praznih boca. I baca se tip po putu, pada u snijeg, izvrće se niz padinu... Mislim da bi bilo bolje da su ga upregli kao sanjke i sjeli mu na leđa. :)

 

Pored doma prolazimo i odmah produžujemo na prema vrhu. Po stijenama vise ledene sige. Lijepo ih je gledati, ali pazimo da baš nismo ispod njih. Dosta je toplo pa da ne bi koja odlučila pasti odozgo u nezgodnom trenutku. Niz stijene curka voda...

 

Na dva mjesta smo se pentrali po sleđenoj stijeni, a sajle nisu baš bile od pomoći. Na jednom mjestu je bila neka koja je visjela k'omlohava čuna, a na drugom je uopće nije bilo. Lako smo se mi uzverali gore, ali smo bome morali paziti kod silaska.

 

Gore nigdje nikog. Vidik nije bio baš neki, ali ispod nas su bili oblaci što uvijek rado vidim. :) Taman smo uhvatili 15 minuta vedrog neba. Kad smo krenuli dole opet smo bili u oblaku.

Na vrhu smo se isprsili da nas vidi prijateljica koja je negdje sa dimnjaka sa sjevera Švedske mahala prema jugu. Đurđice, pozdravi sobove! :)

 

U domu smo sjeli, malo odmorili, pojeli, popili, utvrđivali što bolje leži: šljivovica ili travarica (rezultat je bio 5:5), pa lagano okrenuli dole. Zdimili smo se dole za dvadeset minuta. Ne znam jel to rakija vukla ili snijeg po kojem se moglo skijati u gojzericama, ali nije ni bitno.

 

Prije povratka u Zagreb svraćamo na kafu u Ogulin. Jedna kraća šetnjica, taman za nedjeljno razgibavanje...

 

Fotografije možete pogledati ovdje, a GPS tracklog stiže uskoro.