Zimski uspon na Lanževicu (2003 mnv) preko Komne (1520 mnv)

Evo jedan zakašnjeli mini report. Zašto zakašnjeli? Pa par tjedana sam čekao da skupim fotke sa uspona, a onda mi se više nije dalo pisati... Zašto sam čekao? Zato što Canon servisu treba mjesec dana da poprave foto aparat, ali ovo je već neka druga priča...

Elem, ukratko... Službeni izlet PD Matica, pod dirigentskom palicom Miće. Išlo se na dva dana (25. i 26.2.2006). Prvi dan smo krenuli od slapa Savica. Ishodali smo lijepi snijeg do doma na Komni (1520 mnv). Sam dom je bio pod 2 metra snijega. Vrijeme je bilo maglovito (neki bi rekli: mistično), vidljivost slaba. 

Dom je nedavno preuređen i stvarno je sređen kao hotel. Mislim da se u Hrvatskoj nikad neće naći ovako dobro opremljen dom. Večer smo proveli u pražnjenju pivskih boca.

Fotografije od prvog dana možete pogledati ovdje

Drugi dan smo krenuli na Lanževicu (2003 mnv). Osvanuo je prelijep sunčan dan. Na ovaj uspon je krenulo jedva pola busa što mi nije jasno. Ako netko već ide u Alpe, ne vidim problem da ishoda do vrha. Nama je trebalo 3 ipol sata sve skupa da dođemo do vrha i natrag do Komne. Snijeg se morao prtiti, sve je bilo zameteno. A sunce obasjalo sav taj snijeg... Ma predivno!

U biti nismo došli do službenog vrha jer smo bili kratki s vremenom. Popeli smo se na Malu Lanževicu (nekoliko mnv niže od planiranog), a Mićo je tu zaustavio povorku da se stignemo vratiti u dom prije oblaka koji su se opako krenuli navlačiti. 

Gore smo potegnuli pljosku, nabacili koju fotku i počeli se spuštati. Još dok smo stajali na vrhu sunce se sakrilo za oblak, a dok smo se spuštali gledali smo kako je, do prije pola sata vedro nebo, zacementirano gustim oblacima... Vrijeme se u Alpama prebrzo mijenja da bi se te promjene olako mogle shvatiti.

U domu smo pričekali ostatak ekipe pa smo se uputili dole do Savice gdje nas je čekao bus. 

 

Fotografije od drugog dana možete pogledati ovdje.