Geocache rampage na Medvednici

Jučer (nedjelja, 7.11) smo Sandra, Ivana, Marin i ja krenuli na Medvednicu u šetnjicu. Šetnjica je bila samo izgovor za potragu za dva geocache-a. Do žičare smo došli stojkanom ( ustvari zastava 128, ali sve je to meni stojkan :). Prvo smo odlučili pronaći cache na Strmopeći. Pa smo krenuli bikčevićevom stazom jednim dijelom i skrenuli gore za Strmopeć. Fin uspon, lijep dan, malo tmuran, ali svejedno jako lijep. Na lokaciju stižemo po GPS-u sa točnošću od 7 metara.

 

I onda kreće... Pazi ga lijevo, drži ga desno, gdje, šta, ispod mahovine, u korijenu, u deblu... A ja nisam ništa od uputa sa geocaching weba zapamtio. Sve što smo imali je GPS koordinata. Već kad smo se zabrinuli kako ćemo to pronaći, Sadra viče iza nekog korijena. Našli! :) Slijedi slikanje, upis u log, pregledavanje sadržaja.

 

Sretni i zadovoljni idemo dalje. Spuštamo se na bikčevićevu gdje srećemo Miću koji nas zove na Lipu ali mi uljudno odbijamo jer valja još jedan cache danas pronaći. Penjemo se na Puntijarku gdje sjedamo na topli čaj i papicu. A onda dalje do žičare na vrhu pa dole u susret drugom cache-u. Na lokaciju stižemo sa točnošću od 20 metara. Zalazimo lijevo, gledamo i nalazimo staru ruševinu. Hrpa cigli. Rekoh: tu je! Rujemo mi, umalo si nisam pola zida na glavu srušio, rujemo ali ništa. Ivana šizi jer mora stići na Bus za Delnice, mi pomalo ostajemo bez ideja... Ništa, nema se vremena, zovem Walda (koji je vlasnik ovog cache-a), zamolim ga da mi iz glave kaže opis lokacije koji je stavio na geocaching web site (naravno da ja nisam ništa zapamtio gdje se to nalazi). Aaaa, panj?! :) Ništa, tražimo stari panj, ali panjeva ko u priči a svaki prazan. Na kraju mi pukne film, uzmem Garmina, idem po njemu u metar, dolazim u rjeđi dio šume, točnost se povećava i njuškam oko panjeva. Jedan, prazan, drugi isto tako... idem do onog gore, ma ček, ček.... Ma vidi nešto se bijeli.. Ma jel, nije li... Našli! :)))

Slijedi ritual fotkanja, unutra stavljamo bočicu regeneratora koju smo pokupili iz cache-a na Strmopeći, upisujemo se u log i skrivamo ga natrag.

 

Zatim slijedi jedan lijepi hod prema dole. Na jednom dijelu se napiknemo na Leustek i onda prašimo brzo da Ivana stigne na bus. Kod žičare palimo stojkana, stojkan prede ko mačka sa tuberkulozom, pali iz druge, ali kad se zagrije vozi bez štucanja.

 

Bila je ovo jedna dooobra potraga. :)

 

Nešto fotki pogledajte ovdje. Gps tracklog? Da ne bi! :)