Liječenje pozitivnim stavom

“Smile, breathe and go slowly.”
― Thích Nhất Hạnh

emotions small

O snazi pozitivnog uma smo svi mi puno puta čuli. Danas mi je pod prste došao papir sa studijom koja se bavila utjecajem emocija na tijelo i koji dijelovi tijela su više, odnosmo manje aktivni u određenim stanjima uma.

Kao rezultat toga je napravljena interesantna mapa na kojoj će i nepismenom čovjeku biti jasno koliki utjecaj pozitivan i negativan um imaju na tijelo. U svijetu u kojem prevladava prikriveni stres i općenarodno nezadovoljstvo, ovo je slikovit pokazatelj koliko naš način na koji živimo iznutra utječe na naše tijelo.

Isto kao što um može liječiti tijelo, može ga lako i trovati. Zato se čuvajte loših osjećaja, loših želja, loših stremljenja. Često je bolje neimati emocije prema nekoj pojavi nego imati negativne. I za vas i za svijet oko vas. Primarno je to bolje za vas. Posljedice stresa se vide kad je već prekasno, a u svijetu kapitala i umjetno stvorenih želja za materijalnim, stres, zavist i tjeskoba nisu izuzetak, nego pravilo.

Svijet oko sebe ne možete mijenjati, ali svijet u vama samima je samo vaš i kako si napravite, tako će biti.  Taj svijet u vama samima jedini može mijenjati svijet oko vas, na dobro ili na loše.

I zato je od iznimne važnosti da su vam misli pozitivne, riječi koje izgovarate čiste, a um miran od stremljenja prema posjedovanju materijalnog. U nekim kulturama, svijet je samo iluzija koju kreira naš um. Ako tako postavimo stvari, puno problema koji nas tiške iz dana u dan prestaju postojati. Ako iz tog uspijemo osloboditi nešto novo, nešto pozitivno, i iluzija svijeta u našem umu se mijenja. Mi mijenjamo svijet. Bez revolucija, bez nasilja, bez trunke loših misli...

Na kraju krajeva, vaše misli i vaša djela su jedino što stvarno posjedujete. Čuvajte ih, a one će čuvati vaše zdravlje.

Iz zdravog duha u zdravo tijelo. Dobrodošli u 2014, samo još jednu od iluzija vlastitog uma. Neka bude to jedna lijepa iluzija, za vas i sve oko vas.


Vaš Bradonja.