Agilnost kao novi buzzword na planetu korporacija1

Oduvijek se znalo da je brzina izvršavanja zadataka obrnuto proporcionalna velicini kompanije. Tako su male startup okoline bile brze ali i lako lomljive na vjetru, dok su korporacije bile dozlaboga spore ali su preživljavale tektonske poremećaje epskih razmjera.

I tako je to ferceralo decenijama. Samo onda je neto tamo u tom svom izoliranom balonu došao na brilijantnu ideju da spoji ta dva svijeta. I to i ne bi bilo tako loše kada sama implementacija ne bi bila lišena zdravog razuma i elementarne matematike.

Stara narodna poslovica da je project manager osoba koja vjeruje da devet žena mogu roditi dijete za mjesec dana, je samo vrh ledenog brijega ove Monty Pythonovske bitke protiv logike.

Netko im je prodao ideju kako korporacije mogu dijelom biti i agilne (kad treba) e da bi se ubrzao TTM (time to market), reducirao TCO (total cost of ownerhip), minimizirali troškovi i maksimizirao profit.

 I onda je pojam "agile" i "red way of working" postao omiljeni buzzword.

Samo buzzwordi i ideje su jedno, a rastajanje sa logikom u praksi nešto sasvim drugo. Korporacije su počele odbacivati ono mjerljivo i jasno definirano (jer je to "stari" način razmišljanja, "working blue", i nije moderno, niti kul), i počele lebdjeti u vakuumu pod krinkom "agilnosti".

A najbolje je kad ih pitate da vam objasne kako se tri stvari koje medjusobno ovise jedna o drugoj i traju svaka po dva tjedna sve skupa trebaju završiti u tri tjedna, onda se mudro pozovu na "agilnost". Drugim riječima, pojma nemaju i pričaju pizdarije. :)
Rado bih takve poslao u rodilište sa 9 žena da se nakon mjesc dana vrate sa djetetom koje nisu ukrali nekoj desetoj. Samo, bojim se da bi ih od tamo vrlo brzo prebacili u neku od ustanova za dušu na temeljito ispitivanje.

Dva i dva su uvijek četiri i,na kraju dana, rezultati takvih eskapada se uvijek vide i uvijek dođu natrag ko bumerang. Sa kamatama. A onda kreće leteći cirkus...Čuđenje i škrgut zubima. :)

Jedan video koji opisuje točno kako to sve izgleda i koji će mnogima biti jebeno poznat vrijedi puštati svakog prvog u mjesecu na sastancima odjela. Da se ne zajebemo iznova i ponovo.