Prva kupska utrka

 

kupska_utrka_profil_small

Turistička zajednica grada Pisarovine je ove godine odlučila organizirati utrku od centra do gradskog kupališta u duljini od 11,8 km, uz nastojanje da se takva jedna utrka ponovi i slijedeće godine i u konačnici ustali kao jedna od redovitih utrka koje organiziraju.

11800m nije neka uobičajena dužina, ali ideja je bila da se staza precizno premjeri i da ima smislen start i cilj. U tih 11,8 km ćete nakupiti oko 125m uspona (po GPS-u) i imati priliku trčati po hupserastom i zanimljivom terenu.

S obzirom da je ovo prvi put, lijepo je bilo vidjeti čak 67 trkača na startu. Start je bio u 10h ujutro i bilo je poprilično vruće. Možda nije loše start pomjeriti barem za sat vremena ranije. Okrepe svaka tri kilometra, svaki kilometar propisno obilježen bojom na asfaltu, cesta zatvorena za promet... Sve u svemu, organizacija na nivou.

Bio je jedan manji incident odmah 100m od starta kad je jedan automobil iskrsnuo iza zavoja pred prvu grupu (srećom bez opasnosti od stvarnog kontakta) iako je cesta bila zatvorena. Trebat će malo pripaziti na izlaz iz grada i ljude koji nisu svjesni da je utrka u toku i izađu iz svojih dvorišta i zapute se prema omiljenoj birtiji. :)

Ciljna ravnina je na gradskom kupalištu na Kupi i uz ovako vruć dan, idealna je da se u rijeci malo rashlade uzavrele glave i tabani. Zgodna je i da povedete žene, djecu, kućne ljubimce i vlastite buhe na kupanje.  :)

Ja sam startao sa ciljem da napravim trening u malo jačem tempu. I da uživam koliko je to bilo moguće s obzirom na temperaturu. Bilo je stvarno vruće, a vrućina, trčanje i ja si nismo baš najbolja kombinacija pa nisam previše divljao, kako ne bi bilo izvrtanja negdje na vrućem asfaltu. Po putu sam upoznao jednu curu sličnog tempa s kojom sam trčao i trtljao skroz do cilja. Sa dečkom stigla iz Karlovca biciklom i poslije se vraća nazad. Trening/utrka/druženje je očigledno palo na pamet i drugima. :)

U cilj ulazim sa vremenom 0:58:40.

Kotizacija je bila ravnih nula kuna, što je lijepa gesta za promociju Pisarovine i trčanja kao takvog. U "cijenu" je uračunat bon za ručak, piva i majica, a medalje su podijeljene za cijelo čudo kategorija.

Bilo je lijepo trčati u subotu u Pisarovini. Organizatoru je ovo bilo prvi put da se brine za jednu ovakvu utrku i, s obzirom na to, napravili su odličan posao. Možda je bilo malo zavrzlame oko ručnog računanja poretka u toliko kategorija, ali nitko nije očekivao više od 25-30 ljudi na startu. Nakon ovakvog otvaranja, slijedeće godine se može očekivati samo veći broj trkača, pogotovo ako kotizacija bude i dalje ovako povoljna. :)

Fotografije možete pogledati ovdje, a KML track je ovdje.


prva_kupska_utrka