Lagvić AD 2012/2013

lagvic 2012 2013

Još jedan Lagvić je za nama. Ove godine se održavao svake nedjelje, tako da je bilo lakše držati neki kontinuitet, mada sam ja žonglirao kombinirajući duljine i brdo. Tako se znalo desiti da se neke vikende trči i duljina i brdo, neke samo duljina, a neke samo brdo.

Gledajući rezultate tokom ovih par godina koliko trčim Lagvić, na prvi pogled se ne bi moglo reći da sam napravio nekakav skok, ali ima nešto što suhe brojke ne govore, a to je psihofizička spremnost na trčanje brda, osjećaj za dobijanje visine, disanje, elastičnost pokreta... Trčati Lagvić 2009 je bilo nešto potpuno drugo u odnosu na 2012. Kvalitativni skok ne mogu dočarati suhe brojke.

Ako ćemo iskreno, da sam mogao otrčati i nešto brže, mogao sam. Da sam mogao puno brže - nisam. :) Trčao sam upravo onako kako mislim da odgovara ovom dijelu godine i ovom tipu treninga. I uživao svaki put, bilo snijega na cesti ili ne.

Ove godine sam trčao devet od trinaest kola Lagvić lige. Uživao sam u svježem zraku, ma koliko mi je u nekim trenucima falilo istog. :)

Liga je gotova za ovu sezonu, a već vidim da će mi faliti prije nego mi se jučer činilo. 

Ove zime sam imao i najbolje navijače koji su me dočekivali na vrhu. Spojiti ugodno s korisnim je uvijek dobro, a uklopiti sport u život je mnogima teže nego im se činilo na prvi pogled.

lagvic 2012 2013 leon mario

Još jedan spoj utrke i treninga, sporta i zabave je za nama. Trčali smo i bilo je fino. :)

Gledajući sa strane zimskih treninga, Lagvić je odlično poslužio da se u ovom baznom periodu otrči taman toliko brda koliko je potrebno i da se digne kondicija i pripremi tijelo i um za ono što slijedi.

A i odlično je poslužio da odmori glavu od previše trčanja po ravnom terenu. Promjene su važne, a doziranje još važnije. Imam dobar osjećaj nakon ovog Lagvića. Vidjet ćemo koliko je pomogao u pripremama za mjesece koji slijede.

Janko se potrudio i složio lijepe statistike o Lagvić ligi. Ja bih te podatke morao čupati iz Poloarovog softvera, a ovako su dostupni nadohvat miša.

Nisam brz, ali sam uporan, nisam elegantan, ali sam neodovljivo bradat. 

Ako bude sreće, vidimo se slijedeće zime na Lagviću. :)

lagvic rez 01

lagvic rez 02

lagvic rez 03