Giro del Horizonte 2015 - classic edition

gdh 2015 profil small

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Nedjelja, 26.4.2015 je ove godine bio dogovoreni datum za GdH krug. Poziv je išao dovoljno rano da su se zainteresirani mogli izrganizirati. Ovaj put smo svi vozili originalni krug sa kafom na rivi u Rijeci prije i poslije.

Na žalost, trojica su nam zapeli u bespućima vremenske stiske i bojazni oko vremenske prognoze, ali Kvarner u proljeće je poslovično nepredvidiv i zahtijevati u to doba nebo bez oblačka nije realno.

Na rivi se okupilo nas četvoro: Barakokula, Puzz, Sandra i ja. I društvo se pokazalo skladno i veselo, oblacima unatoč.

Po prognozi sam nekako očekivao da ćemo pokisnuti odmah na početku, ali se to nije dogodilo. U vlagu smo ušli po dolasku na Cres i tu je nešto sitno kapkalo do skretanja za Beli. I to je sve. Ostatak Cresa je bio vrlo ugodan i miran. Na Krku nešto više prometa i dosadne ravne štrafte, a na kopnu je bilo stvarno malo prometa jer su otvorili novu cestu pa je Bakarski zaljev sad ugodan za voziti i nekako ide niz nogu.

Ne mogu reći da smo imali idealno vrijeme, ali nije bilo ni loše. Tipičnmo kvarnersko proljeće, rekao bih.

Trajekti su bili uredni, kafe dobro skuhane, društvo dobro raspoloženo, svijet se okretao oko nabe... Idealan dan.

Polar je rekao da je klasični GdH krug dug 132km i da ima 1865m uspona. Ako bude sreće, vidimo se i slijedeće godine na istom mjestu u nekako slično vrijeme. Tko bude htio voziti, vozit će. Kao i svake godine.