Tranzicija Long Cycle -> Biathlon

Long Cycle mi je uvijek bio taman toliko drag da sam jedva čekao da ga se riješim. Tako je bilo i ove godine, mada sam, da budem iskren, više  patio prošle godine kad sam spremao brzi tempo sa 24kg. Poštujem kilažu, ali nikad mi se nije toliko rigalo kao spremajući prošlogodišnje natjecanje u Pisarovini. 

Ove godine su u igru došli neki drugi elementi, kao što je problem cleana sa 28kg, tehnika i podnošenje veće kilaže na kičmi... Svaka ima svoj faktor, rekla bi jedna stara reklama, pa je tako svaki put to neko novo iskustvo.

Lijepo se treniralo, ali, ne mogu reći da mi je žao što sam sa natjecanjem u Pisarovini završio ovogodišnju Long Cycle sezonu. Lijepo je sve to, ali pomisao da clean-am teško željezo još četiri mjeseca mi je privlačna kao guranje starog fiće uzbrdo. Kroz kravlja govanca. :)

Osim toga, biathlon kao kombinacija jerka i snatcha postavlja ljestvicu malo više i treninzi će se morati itekako pametno postaviti. Ruke peku i pucaju puno više po ljeti nego po zimi nakon snatcha, tako da je sad vrijeme da se napravi određen volumen prije nego krene ljeto i ruke od magnezija ne počnu peći ko sam vrag.

Kad smo kod biathlona, uvijek se sjetim velikog Antona Anasenka, čovjeka koji po konstituciji nije niti u jednom ekstremu (ni previše lagan, ni previše mišićav), a koji je čuda napravio. Bila mi je čast upoznati ga 2011 godine u Turbigu. Da biram jednog čovjeka kojeg bih stavio na prvo mjesto u ovom sportu, bez puno razmišljanja bih stavio njega.

Već smo prije radili po uzoru na njegove sisteme i ideje koje je imao su itekako pomogle u postizanju cilja. To što neke njegove sisteme amateri ne mogu izdržati je drugi par rukava. Sada je vrijeme da se s tim ponovo pozabavimo, a za sisteme će se pobrinuti Ivana.

Za sve vas, slijedi jedan motivacijski video. Veliki Anasenko u akciji.

 

Sezona lova na Long Cycle je završena. Trofeji su na zidu. Što smo napravili, napravili smo. Što nismo, i nećemo ove godine.

Sezona potjere za biathlonom tek kreće. Magnezijska groznica. Ja i moji dlanovi se unaprijed veselimo, a žileti, bandažna traka i mirobact čekaju spremni.

God speed! ;)