• Home

KSET monografija

KSET je ove godine izdao knjigu od koje će zaigrati srce svakom koje ikad bio, ostao ili trenutno jeste dio KSET-a kao takvog - veliku monografiju KSET-a povodom 32 godine postojanja ovog nevjerojatnog kluba.

Monografija je mahom u slikama, teška je nekoliko kila i prijeti da vam oduzme jednu, dvije, tri noći, tjedan dana... Prijeti da vam izmami suze, smijeh, ponos za sve što ste učinili za KSET, sram što niste možda učinili više, ali ono najvažnije je - neutaživu želju da ponovo uđete u kotlovnicu ETF-a i omirišite onaj zrak. Jer i kad ste mislili da neke stvari više nemaju smisla, godine su prošle i vi i dalje gledate neka nova lica koja sa istim entuzijaznom rade ono što ste vi radili. Gledajući njih, gledate sebe.

Ja sam ušao ponovo nakon puno previše godina i taj miris me je vratio 14 godina unazad, udario me ko grom, vratio mi sve one lijepe trenutke... Nakon godina disanja pokvarenog korporativnog zraka i slušanja kapitalističkih sranja, ulaskom u KSET sam ponovo vidio onim očima kojima sam svijet gledao davno davno...

Nevjerojatno je koliko vrijeme mijenja, ali i ne mijenja. Koliko ostajemo isti u duši, samo nam um pomute krive ideje, krive slike, krivi dani u krivom svijetu... "Ne možeš plivati u septičkoj jami i ne ostati posran", reko bi jedan moj dobar drug. ;)

Kao član KSET-a koji je taj klub volio, čistio ga, radio za  njega, pisao, smijao se i ljutio, pa volio, pisao, čistio, smijao se i ljutio, volio, pisao... - mogu reći da je monografija KSET-a nešto najbolje što sam vidio u puno godina. Nešto što me je vratilo u neke davne dane, izoštrilo neke mutne slike, vratilo ludu glavu na pravi put...

Za sve KSETovce, one koji se takvima osjećaju, one koji su bili, koji jesu i koji će tek biti... KSET monografija je obavezna literatura, vaš studentski (a nekima i životni) manifesto.

Monografija se još uvijek može kupiti u KSETu u foto sekciji, naklada je ograničena, pa požurite po svoj primjerak dok još nije kasno. Možda vas ta crna knjiga puna starih fotografija vrati na put koji je uvijek bio vaš, samo ste malo skrenuli da uberete koji cvijet, a znamo svi šta je branje cvijeća van puta donijelo Crvenkapici. ;)

Što reći za kraj osim - da, vidimo se u KSET-u. :)

 


jedna iz onih dana...