Priča o plišanom medi ili kako je Đorđe postao dio familije

"Vidi mali zeka!
Zvaću ga Đorđe i maziću ga i tepaću mu i grliću ga i voleću ga...!"
-- Duško Dugouško i opasni snežni čovek --

Prvo da rezimiramo: ja sam sucker za napuštene plišane igračke. Što su veće i što tupavije izgledaju, veća je vjerojatnost da ću ih pozvati kući na burek i baklave. :)

A priča o Đorđu ide nekako ovako...

Tjedan dana nakon povratka iz Nepala&Indije, jedne večeri, nakon povratka iz birtije onako u sitne sate (ne, nisam bio pijan, ako na to ciljate :)), vidio sam ogromnog plišanog medu kako odbačen sjedi uz kontejner za smeće u blizini moje zgrade. Koja budala može ovakvog kapitalca ostaviti pred kontejnerom? Baš je nekako tužno sjedio pored smeća čekajući odstrel.

Već sam se bio vratio u stan, a i dalje sam kontemplirao šta da napravim. Da se vratim po njega ili ne? Dilema je trajala jedno 5 (slovima: pet) minuta prije nego što sam se obuo i uhvatio kvaku. Još me Sandra pita da li će mi biti neugodno vući medu po ulici. Ma šta neugodno, pa ja sam došao iz Indije! Da se namažem psećim govancima, pucala bi mi kifla. :)

I tako sam ja skoknuo dole po plišanog drugara. Još sam žurio da mi ga netko ne uzme pred nosom, ko da ima još neki pacijent koji bi pokupio plišanog medu ispred kontejnera. :) Dobro je, još je tamo!

Dok sam ga nosio prema stanu, smijuljio sam se promatrajući kako ima ogromnu glavu i da visi skoro do poda dok ga nosim. I još sam s njim svako malo zapinjao za retrovizore parkiranih auta. Bome je bio golem! I dok sam se ja smijao od uha do uha zamišljajući svoju pojavu sa tom plišanom grdosijom pod pazuhom, na mene naleti, ni manje ni više nego - noćna policijska patrola. :) A ja ih gledam i ne mogu se prestati cerekati. Oni gledaju bradonju koji tegli plišanog medu gigantskih proporcija po ulici usred noći. I ništa nisu rekli, samo su gledali. Biće da su to veče i oni vidjeli nešto novo, nešto divlje. :)

Po legendarnom crtiću "Duško Dugouško i opasni snežni čovek", medo je dobio ime Đorđe. Bio je bizarno velik i gdje god sam ga stavio, zauzimao je povelik dio stana. Isto tako, bio je u jadnom stanju: prljav, poderan na više mjesta i bez očiju. Očigledno je osim za skupljanje prašine u nekom podrumu, služio i za učenje balkanske djece kako se kolje i vade oči (bio je prorezan na strateškim mjestima). Baš lijepo!

Svi pokušaji da ga očistimo kemijskim putem su propali jer, em što mu glava ne može proći ni kroz jedna vrata od njihovih mašima za pranje, em što i kemijske čistione čiste kemikalijama u tekućem stanju. Natapanje Đorđa nije dolazilo u obzir jer da se on natopi vodurinom, težio bi 200 kila! :)

Na kraju ga je Sandra očistila na ruke i bez natapanja u vodi. Nabavili smo mu i oči (nisam nikad mislio da je toliko teško pronaći oči za plišane igračke) i pokrpali ga tamo gdje je bio poderan. Đorđe je dobio i svoj kutak. Kako mu dupe ne stane u normalnu stolicu, njegova fotelja je postala moj stari 17" CRT monitor. Medo dug 130 cm, sa rasponom prednjih nogu (ruku :)) od 90 cm i sa glavom ko Cocin bubanj može izmamiti samo jednu misao: ojmekolikagrdosjija! :)

Tako je Đorđe izbjegao sudbinu da truli negdje na Jakuševcu i dobio nove drugare. Sva sreća što je lak za održavanje i ne izvoljeva puno jer se inače ne bi baš najbolje proveo u stanu gdje i kaktus uvene.

U ovo pretpraznično vrijeme, okitili smo ga umjesto bora, a kad praznici prođu, nećemo ga baciti na ulicu. Možda ga stavim u auto sa suvozačko mjesto i provozam ga malo. Volio bih vidjeti facu murjaka da me zaustavi. Mislim da bih puhao balon, davao krv i urin na analizu i hodao po crti, sve odjednom. :)

Nije za njega da trune na smetlištu, niti da služi kao rekvizit za učenje balkanskih igara bez granica. Svaki put kad dođem s posla, prvo naletim na njegovu nasmijanu njušku i dan je odmah veseliji. Đorđe je naš drug i mi ćemo ga voljezi i maziti i paziti... :)

Vesele praznike želi vam Đorđe, uz pjesmu "Medo brundo". :)

 

Newsflash: Nakon što je pogledao gornje fotografije, jedan izvor iz Latvije koji je želio ostati anoniman nam je poslao fotku mede Đorđa iz mlađih dana dok je još bio pravi Casanova. Fotku možete pogledati ovdje. Upozorenje: nije prikladno za mlađe od 18 godina!